Wat is floaten?


Heerlijk ontspannen floaten voor 45 of 60 minuten.Heerlijk ontspannen, gewichtsloos en prikkelloos drijven op zout water. Door de opwaartse kracht van het water blijft het lichaam drijven zonder enige inspanning. Dé kans voor alle spieren om geheel te ontspannen, doordat het hele lichaam ondersteunt wordt door het zoute water.Drijvend op het water (±800 liter water waarin ±500 kg Epsom bitterzout opgelost is) en in een ruime cabine, kun je de hectische wereld “uitzetten”.

De watertemperatuur en de bediening voor licht en muziek zijn binnen handbereik. Zij maken dit uur ontspannen tot een heerlijk geheel! Het is mogelijk om geheel prikkelloos te zijn: geen licht, geen geluid, geen zwaartekracht, niets…. Officieel wordt dit ‘Floatation REST” (Restricted Environmental Stimulation Technique) genoemd.

Door het ontbreken van externe prikkels, raken het lichaam en de geest totaal ontspannen. De hersenactiviteit wordt verlaagd naar de thetafase,die normaliter alleen tijdens het slapen kan worden bereikt. In deze fase verkeert men in de droomslaap ofwel REM (Rapid Eye Movement) en worden emoties verwerkt, stress gereduceerd, creativiteit verhoogd en de fantasieën geprikkeld.